Welke voeding moet ik gebruiken bij het afvallen?

Je overtollige kilo’s snel verliezen, wie wil dat nou niet? Maar hiervoor zul je toch echt je levensstijl moeten aanpassen. Dus kom van je bank af en leg die zak chips naast je neer. Het is tijd om je voedingspatroon om te gooien. Dat is makkelijker dan je denkt. Voordat je denkt dat je vanaf nu alleen nog maar komkommer en sla mag eten dat is niet zo. In dit artikel ga je erachter komen dat je nog steeds lekkere dingen kunt eten. Daarnaast geef ik je tips hoe je om kunt gaan met honger. Misschien nog wel belangrijker, hoe je het kunt voorkomen.

Probeer minder suiker en calorieën te eten

Bijna iedereen houdt er wel van, suiker. Niet heel gek aangezien het verslavend kan werken. Het nadeel is dat het in heel veel producten zit. Dus betekent het dat ik dan helemaal niks meer mag eten hoor ik je denken? Gelukkig wel, probeer gewoon eens wat minder suiker te eten. Kies voor cola zero in plaats van normale cola. Drink je koffie altijd met een suikerklontje? Probeer dan eens zoetjes. Drink in plaats van ijsthee eens een keer water. Met zulke kleine veranderingen kun je al grote stappen maken. Hou je van een alcoholisch drankje? Laat bier dan staan en kies voor wodka. Hier zitten een stuk minder calorieën in. Ten slotte, probeer veel zelf te koken. Het is nogal makkelijk om eten te laten bezorgen. Maar dit is vaak ongezond. Natuurlijk is het niet erg om zo nu en dan eens eten te laten bezorgen, maar maak hier geen gewoonte van.

Ik heb honger en wil eten

Honger is geen fijn gevoel. Veel mensen kunnen de verleiding niet weerstaan om op zo’n moment iets te gaan eten. Wist je dat honger niet altijd komt omdat je iets moet eten? Soms heb je dorst, maar geeft je brein het idee dat je honger hebt. Probeer daarom dus in plaats van iets te eten eens een glas water te drinken. Door het water zit je maag vol en verdwijnt het gevoel van honger in de meeste gevallen. 

Ze zeggen wel eens, voorkomen is beter dan genezen. Wil je geen honger krijgen? Probeer dan eens meer eiwitten te eten. Ik weet zeker dat jij na het drinken van een eiwit-shake de komende uren geen honger meer hebt, maar een bomvol gevoel. Het voordeel hiervan? Je gaat niet snacken om het hongergevoel te onderdrukken. Daarnaast zitten er in een eiwit-shake weinig calorieën.