Lekker eten laten bezorgen

Toen de eerste corona lockdown begon kreeg ik net een baantje als bezorger. Eerst moest ik wachten want het begin van de lockdown was op precies hetzelfde moment als de opening van het restaurant. Wat me opviel tijdens het bezorgen was dat na 17:00 de stad van bezorgers was. Je kon bijna niemand anders meer zien. Een heel leger van oranje vesten van thuisbezorgd met hier en daar nog wat anderen. Nou komt er hopelijk niet nog een lockdown maar je lunch bezorgen doe ik of een ander graag voor jou. Want je hoeft niet altijd zelf te koken. Soms moet je je effe laten verwennen. En ik ben niet beschaamd om te zeggen dat ik tijdens de lockdown extra vaak McDonald’s heb zitten eten als comfort food.

Eten laten bezorgen omdat je het druk hebt

In Amsterdam bezorgen ze vaak heel erg vaak eten. Toen ik namelijk daar was voor de open dagen van de universiteit viel me op dat de stad een hele bruisende sfeer heeft. Mensen zijn overal hard aan het werk en je krijgt er een creatieve energie van die je niet vaak in andere steden ziet. Ik zag echt overal mensen van mij leeftijd in serieuze kleding achter hun Mac of dure laptop hard aan het werk voor een start-up of iets anders. Waarschijnlijk ook een heleboel advocaten in Amsterdam. Tenminste dat is de indruk die ik ervan kreeg van de kantoren die ik daar allemaal zag en de soort van feel van de stad.

De voordelen van een restaurant zonder de nadelen

Maar soms wil je eigenlijk beide hebben. Je wilt en in een restaurant gaan eten en je wilt ook lekker in een privé-sfeer zitten met je familie of vrienden. Maar dat kan ook gewoon. Je kunt gewoon private dining amsterdam kiezen. Wat is private dining hoor ik je al vragen. Private dining is wanneer je een heel restaurant voor jezelf neemt. Er zijn twee variaties. Of het restaurant komt naar jou toe of je gaat naar een speciale locatie die je helemaal kunt afhuren. In ieder geval krijg je je eigen chef kok die een uitstekend maaltijd voor jou gaat klaarmaken. Private dinings worden vaak gedaan in een loods die anders toch niet gebruikt zou worden. Op die manier kunnen we alles goed recyclen.

Of een lopend buffet op locatie

Een variatie op private dining is een lopend buffet op locatie. Een lopend buffet kennen we allemaal wel van wok- en wereldrestaurants. Het is een buffet waarbij je zelf naar het eten toe loopt om jezelf op te scheppen. Ik was altijd een fan van lopend buffets want je kunt helemaal zelf uitkiezen wat je wilt. Je kunt gewoon beginnen met 3 frikandellen en dat wegspoelen met saté Ajam. Dat is wellicht ordinair maar een lopend buffet hoeft dat niet te zijn en het is echt leuk om het eens bij jou thuis te doen. Lekker in de privé sfeer waar je veel relaxter bent.

Catering voor op een trouwdag

Je bent trouwlocaties amsterdam aan het zoeken voor jouw perfecte dag. Er moet niks mis gaan. De catering is dan best wel belangrijk. Vaak is het handig om dan te kiezen voor bedrijven die veel ervaring hebben met private dining en lopende buffetten, die thuis gehouden worden. Dat komt omdat zo een bedrijf veel intiemer is met de specificaties van een trouwdag en weet hoe je het een fijn gevoel kan geven. Natuurlijk kun je ook gaan voor catering die speciaal gericht is op bruiloften maar die zijn vaak overprijsd om te azen op mensen die bereid zijn veel uit te geven voor hun trouwdag.