ANWB Reizen - Vorstelijk fietsen door paradijselijk Bangkok | 14 years ago

AMSTERDAM – Omdat de Thaise koning Bhoemibol deze zomer 60 jaar op de troon zit, heeft Co van Kessel, een Nederlander die al sinds jaar en dag met groot succes toeristische fietstochten organiseert door ‘geheim’ Bangkok, in juni een speciale 60 kmlange fietsrally langs 60 bezienswaardigheden uitgezet. De opbrengst gaat naar een koninklijk hulpfonds. “Het word een unieke, dagvullende ontdekkingstocht vol leuke ontmoetingen met allerlei inwoners van Bangkok”, zegt Co, die al ruim een kwart eeuw in de Thaise hoofdstad woont en de afgelopen jaren al vele duizenden Nederlanders op de fiets door onbekend Bangkok heeft gevoerd.
De eerste ‘koninklijke jubileumfietstocht’ is op zaterdag 10 juni en deelname kost 2000 baht (45 euro), inclusief een Thaise lunch onderweg. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen wordt de speciale fietsrally herhaald.

Marington Handtas Hunt Burkely Olijf 539129 Groen Hailey Citybag cgcO10


“Het is weliswaar een fietstocht, maar het fietsen is niet ons doel. We doen het kalmpjes aan, het gaat om het schouwspel”,legt Van Kessel uit. “Toeristen willen rustig kijken en genieten, ondergedompeld worden in de mysterieuze belevenis Bangkok.” De jubileumtocht voert door achterafstraatjes en steegjes, door sloppen en over pleinen en buurtmarkten, langs paleizen, tempels, kerken en moskeeën, over bruggen, door Chinatown en de dagelijkse versmarkt van Khlong Toey, langs vaarten en spoorlijnen en over onbekende, kilometerslange fietspaden door uitgestrekte, groene stiltegebieden midden in de hyperenergieke Thaise hoofdstad, met z’n ruim tien miljoen inwoners, twee miljoen auto’s, zes miljoen brommers, twaalfduizend stadsbussen veertigduizend taxi’s een adembenemende heksenketel en de Moeder van Alle Verkeersopstoppingen.

“In Thailand draait alles om eten”, glundert Co, die met zijn Royal Tour-fietsers een vorstelijke lunch pakt in een eettentje, ergens langs de waterkant. “Overal zie je kraampjes en eetstalletjes, overal staan pannetjes te pruttelen, overal stijgen geurige rookwolken op van knetterende barbecues. Waar je ook kijkt: het is een grote braderie.”

Een deel van de tocht gaan de fietsers (en hun fietsen) mee in longtailboten over de Chao Praya, de brede waterweg die dwars door Bangkok stroomt. Op deze vorstelijke rivier wordt op 12 juni ook de koninklijke bootprocessie gehouden, een historisch waterschouwspel waarin de jubilerende koning van Siam, gezeten op zijn troon in de koninklijke sloep, zelf de hoofdrol speelt. Matrozen en cadetten in traditionele uniformen roeien de historische schepen, die nog maar zelden in de vaart worden gebracht, van het koninklijk paleis naar de beroemde Tempel van de Dageraad en terug, een indrukwekkend spektakel dat door honderdduizenden Thai langs de waterkant en miljoenen tv-kijkers wordt gevolgd. Zelfs voor de repetities, op 2 en op 9 juni, is de belangstelling overweldigend. Ook kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima zullen het koninklijke jubileumfeest bijwonen.
In heel Thailand worden deze zomer talloze festiviteiten georganiseerd wegens het regeringsjubileum van koning Bhoemibol Adulyadej en in december is er opnieuw een explosie van feestelijkheden, want dan wordt de door zijn onderdanen op handen gedragen vorst 80 jaar. 702 Neu Shoes Rosa Pantoletten Damen gabor Gabor Gummi 03 4wZTAPx

Reiswijzer

China Airlines en KLM/AirFrance vliegen dagelijks rechtstreeks tussen Schiphol en Bangkok. Indien tevoren aangemeld en goed verpakt, is het meenemen van een fiets mogelijk. Ter plekke zijn 25 mountainbikes beschikbaar voor de eerste boekers. Aanmelden en boeken voor de Royal Fietstour via [email protected] of via [email protected] * * Outdated information, for current location and email please see: www.covankessel.com/contact
539129 Hailey Citybag Handtas Groen Burkely Olijf Hunt Marington
Book now